Zaštitimo zdravlje: Obilježimo zajedno Svjetski dan bez duhana

Radiosarajevo.ba
Zaštitimo zdravlje: Obilježimo zajedno Svjetski dan bez duhana
Povodom Svjetskog dana bez duhana koji se obilježava 31. maja sutra će biti otvorena jedinstvena izložba "Duhan - prijetnja razvoju u BiH".

Ovom izložbom će kroz šest tematskih kreativnih kutaka biti prikazane prijetnje koje duhanska industrija predstavlja za održivi razvoj BiH, te zdravstvene, ekonomske i ekološke posljedica konzumiranja duhana.

Kreativne postavke u okviru izložbe su djela tima mladih volontera, a svaki kutak će vas informirati o alarmantnoj razini razarajućih štetnih posljedica konzumiranja duhana i izloženosti duhanskom dimu.

Izložbu organizira Udruženje PROI u saradnji s Delgacijom EU u BiH, Svjetskom bankom i Švicarskom ambasadom. Partneri ovog događaja su: Federalno ministarstvo zdravstva, Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, Asocijacija srednjoškolaca u BiH (ASuBiH), Crveni križ Novo Sarajevo i Udruženje Nautilus.

Zvanično otvorenje izložbe će biti upriličeno u prostorijama Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine s početkom u 12 sati.

Nakon otvaranja izložbe bit će upriličena i panel-diskusija “Duhan - prijetnja razvoju BiH” na kojoj će učestvovati šef delegacije Europske Unije i specijalni predstavnik Europske Unije u Bosni i Hercegovini  ambasador Lars-Gunnar Wigemark,  Snježana Bodnaruk, sekretar Federalnog ministarstva zdravstva,  Uliana Bakh, izvršna direktorica Udruženja PROI, te predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije, Svjetske banke i vladinih institucija iz Federacije BiH i Republike Srpske.

Izložba će ostati otvorena do 4. juna 2017, a svi ste dobrodošli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije